Blog

boční.png - PSí Hubík
sezóna 2024 / Aktuality

Tech-Air OFF-ROAD: zcela nový airbag firmy Alpinestars

je airbagový systém homologovaný FIM navržený speciálně pro zvládnutí náročných jízd Rally a zároveň nabízí bezkonkurenční ochranu horní části těla. Vyvinuto a testováno v těch nejnáročnějších podmínkách, jako je Dakar.

Off-Road System kombinuje ochrannou bundu Bionic Pro od Alpinestars s technologií Tech-Air® a algoritmem detekce nárazu zaměřeným na Rally, který poskytuje osvědčenou ochranu zad, hrudníku, ramen, klíčních kostí a krku specifickou pro terén. 

IMG_0404_m.png - PSí Hubík
sezóna 2024 / Aktuality

Kombinéza TEST-ME - novinka sezóny 2024

TEST-ME je kombinéza s nejvyšším standardem bezpečnosti, který vyrábíme. V celé kombinéze je umístěno 26 (!!) chráničů, včetně airbagu TA10 od firmy Alpinestars.

V PSí se můžeme pochlubit absolutní novinkou na trhu - a to VESTAVĚNÝM airbagem TA10 od firmy Alpinestars, který je v současné době na vrcholu ochrany. Oblékáte tak pouze a jen kombinézu. Veškeré ochranné prvky i airbag už je uvnitř. 

IMG_0244.JPG - PSí Hubík
sezóna 2024 / Aktuality

PSí spolu s kráskami Ducati v OC ARKÁDY Praha

Od pondělka 12. 2. se už žádný milovník rychlých kol v jedné stopě nebude na nákupech v OC Arkády nudit. Čekání na plný košík a nákupů chtivou manželku mu totiž zpříjemní pohled na extra krásné a super výkonné motorky Ducati, kterých je po obchodním centru rozmístěno celkem 31.

A protože i nám je styl, design a promyšlené detaily vlastní, rádi jsme využili možnost prezentovat se společně.

blog_veronika hankoc_uvod (1).jpg - PSí Hubík
sezóna 2024 / Realizace

KRÁLOVNA ROAD RACINGU – VERONIKA HANKOCYOVÁ

Neobyčejná žena, neobyčejný životní příběh, energie na rozdávání a navždy duší i tělem spojena s motosportem. Veronika Hankocyová, královna roadracingu. Její život je pořádná jízda! A to na dvou kolech. Žena propadlá vůni benzínu. Její výzvou jsou ty nejnáročnější tratě. Ostrov Isle of Man, Království Velké Británie, české roadracingové tratě jsou jejím druhým domovem. Právem si zasluhuje titul „královna roadracingu“. 

Soutěž o lístky na motosalon.png - PSí Hubík
sezóna 2023 / Aktuality

Soutěž o 2 vstupenky na Motosalon 2024

Vážení a milí, máme pro vás soutěž o 2 volné vstupenky na veletrh Motosalon Brno, který se koná od čtvrtka 29. 2. do neděle 3. 3. 2024. Stačí dát like příspěvku a odpovědět pod příspěvkem na našem Facebooku nebo Instagramu. Losování účastníků z obou sociálních sítí, proběhne v pátek 23. 2. 2024.

blog_dakar_libor podmol_foto úvod.jpeg - PSí Hubík
sezóna 2023 / Realizace

Rallye Dakar očima jezdců – LIBOR PODMOL

Libor Podmol freestylista, motorkář. Známý svými kaskadérskými kousky a také četnými zraněními. Vypadá, že bezpečnost na motorce není jeho prioritou? Co ho dovedlo do PSí HUBÍK? K výrobci, kde je zmiňovaná bezpečnost na prvním místě?

PSI-60.jpg - PSí Hubík
sezóna 2023 / Aktuality

Exkurze ve výrobě 2023

Dostáváme dotazy, jak se vlastně naše produkty vznikají. Proto si vás čas od času k nám do výroby pozveme a provedeme celým procesem od prvotních návrhů až po závěrečnou výstupní kontrolu. A takové exkurze proběhly hned dva pátky za sebou.

PSI-61.jpg - PSí Hubík
sezóna 2023 / Technologie

Jak pečovat o motooblečení a připravit ho na zimu?

Za více než třicet let praxe v PSí Hubík víme, že je obrovský rozdíl v životnosti a funkčnosti motooblečení, pokud se o něj poctivě staráte. Aby vaše výbava na motorku tedy dlouho a dobře sloužila, je potřeba se o ni během sezóny starat a po sezóně ji nejlépe pořádně vyčistit a zazimovat.

IMG_9185.jpg - PSí Hubík
sezóna 2023 / Aktuality

ZEPHYR - kombinéza s osobností

  Na inovaci naší motokolekce pracujeme prakticky neustále. Díky tomu můžeme v naší kolekci představit novou kombinézu šitou přímo pro zákazníka ZEPHYR. Ta je určen všem milovníkům vzrušení ze silniční a okruhové jízdy jednou stopou.

Oktoberfest_1200x1200_bez textu 1.jpg - PSí Hubík
sezóna 2023 / Aktuality

Připravte se na novou sezónu už dnes

Říjen je ideální měsíc k tomu, začít se těšit na novou sezónu. Chtěli byste vědět proč?

PSI-8.jpg - PSí Hubík
sezóna 2023 / Aktuality

S Agostinim se setkalo více jak 700 fanoušků

Ve spolupráci s Výstavištěm Kroměříž a díky podpoře několikanásobného Mistra SZM Československa Petera Baláže, proběhla v sobotu 25. září beseda s legendou silničních motocyklových závodů Giacomo Agostinim. Besedy s ním se zúčastnilo více jak 700 fanoušků z Česka a Slovenska, kteří měli možnost potkat se nejen s Agostinim, ale i dalšími legendami motosportu Česko-Slovenska.

blog_kaleidoskop_úvod.jpg - PSí Hubík
sezóna 2023 / Realizace

KOMBINÉZA KALEIDOSKOP V PROJEKTU 100 LET ZLÍNSKÉHO DESIGNU

Máme rádi výzvy! Když přišlo oslovení k účasti projektu 100 let zlínského designu, neváhali jsme. Nápad vyrobit kombinézu zcela podle jiného zadání, než bývá pravidlem, nás oslovilo.

PF2023_960x960.jpg - PSí Hubík
sezóna 2022 / Aktuality

Vánoce na plný plyn

Jak jinak než Vánoce na plný plyn, přát motorkářům, kteří po celý rok jedou na vlně rychlosti, adrenalinu a nevšedních zážitků?

blog_jubilejni kombineza_30 let PSi (1).jpg - PSí Hubík
sezóna 2022 / Realizace

Jubilejní kombinéza značky PSí k 30letému výročí

Originální design kombinézy může vyjádřit nejen váš styl … ale i váš životní příběh. Takový navrhl pro Libora Hubíka, zakladatele značky PSí, Jakub Paleček, EXD Airbrush & Graphics.

blog_firma roku_2022_logo.png - PSí Hubík
sezóna 2022 / Aktuality

3.místo IBM Firma Zlínského kraje

PSí HUBÍK nejen mezi TOP 10 finalisty Zlínského kraje, ale i pódium je naše! Získali jsme 3. místo v soutěži IBM Firma roku Zlínského kraje. Těší nás, že odborná porota ocenila naše podnikání, které je založené na poctivé práci českých lidí.

blog_exd_palecek_realizace.jpg - PSí Hubík
sezóna 2022 / Realizace

EXD AIRBRUSH & GRAPHICS ANEB DESIGNY OD PROFÍKA

Jakub Paleček, EXD Airbrush & Graphics a PSí HUBÍK? Co mají společného? Řeč bude o designech a ne ledajakých. Těch originálních, jedinečných. Navržených pro konkrétní osobu a ušitých přímo na tělo!

blog_scilif_úvod.png - PSí Hubík
sezóna 2022 / Technologie

MOTORKÁŘ MUSÍ BÝT VIDĚN ANEB O SVĚTELNÉM SYSTÉMU SCILIF

Kdy musí být jezdec na motocyklu viděn lépe než za běžných okolností? Obecně při náhle zhoršených podmínkách viditelnosti, za šera a při dešti. Slyšeli jste o světlovodivém kabelu SCILIF SunFibre? Tento unikátní světelný systém zajistí vaše zviditelnění v provozu stiskem tlačítka.

blog_JRT_PSi (8).jpg - PSí Hubík
sezóna 2022 / Aktuality

PSí PODPORUJE MLADÉ TALENTY

„Podpora juniorských závodníků z Brna je naší srdeční záležitostí“, sděluje Libor Hubík, zakladatel PSí a dodává: „Ať už z nich budou profesionální závodníci nebo ne, jsou to kluci, kteří mají rádi motorky.“

blog_supsuh_úvod.JPG - PSí Hubík
sezóna 2022 / Aktuality

EXKURZE VE VÝROBĚ PRO „UMPRUMAČKY“

„Zájem odborných škol o naši výrobu motooblečení nás opravdu těší. Tentokrát nás navštívily studentky uměleckoprůmyslové školy v Uherském Hradišti“, sděluje ing. Libor Hubík, ředitel výrobního závodu PSí HUBÍK s.r.o. v Hulíně.

IMG_20220210_151437.jpg - PSí Hubík
sezóna 2022 / Aktuality

NOVINKY V MOTOKOLEKCI 2022

Neustále pracujeme na inovaci naší motokolekce. Je pro nás důležité, aby vám poskytovala maximální užitek. Dbáme na 100% kvalitu, zpracování a materiály. Každý motooděv před uvedením na trh testujeme!

blog_exkurze_general petr pavel (19).JPG - PSí Hubík
sezóna 2021 / Aktuality

Podpořme řemeslo!

Podpořme řemeslo, mottem exkurze u výrobce motooděvů PSí HUBÍK. Proč? 31 let vyrábí v Hulíně na Zlínsku rodinná firma s názvem PSí HUBÍK motocyklové oblečení. Jejich kombinézy oblékají motorkáři z ulice, ale i profesionální závodníci z MotoGP. Jaké byly jejich začátky a jak vypadá výrobní závod dnes, jsme se mohli podívat díky exkurzi pořádané Monikou, Liborem a Adamem Hubíkovými přímo u nich ve fabrice v Hulíně.

 

blog_airbagy na dakaru_kubiena a laivydas.jpg - PSí Hubík
sezóna 2021 / Technologie

Airbagy na Dakaru

Letošní závod Rallye Dakar byl průkopníkem v historii. V čem? Rok 2021 byl prvním, kdy jezdci stejně jako v závodech MotoGP museli mít airbagovou ochranu. Jak si s tím poradili výrobci airbagů i jezdci jsme se bavili s ambasadorem značky PSí Tomášem Kubienou a jeho litevským kolegou Laisvydasem Kanciusem.

blog_exkurze_goodwill_uvod.jpeg - PSí Hubík
sezóna 2021 / Aktuality

EXKURZE ČESKÉHO GOODWILLU VE VÝROBNÍM ZÁVODU PSí

Projekt Český Goodwill uděluje "Firmové Oscary"! Oceňuje podnikatele a firmy, kterých si lidé váží, pro jejich odpovědný přístup k podnikání, morální kvality a poctivou práci. Nominace PSí HUBÍK v roce 2017 nás velmi potěšila! A když členové skupiny Českého Goodwilla projevili zájem o exkurzi u nás ve výrobě, rádi jsme je provedli.

blog_cardoso_01.jpg - PSí Hubík
sezóna 2021 / Realizace

NA DESIGNU ZÁLEŽÍ ANEB ŠATY DĚLAJ ČLOVĚKA

Svěží barvy přináší španělský tým AVATEL-CARDOSO TEAM, v jehož čele stojí bývalý MotoGP závodník, José Luis Cardoso. Pod jeho vedením se mladí jezdci účastní série závodů FIM CEV Repsol 2021. Těší nás, že se tým rozhodl obléci své jezdce do závodních kombinéz se značkou PSí.

blog_jaro_uvod.jpg - PSí Hubík
sezóna 2021 / Aktuality

PŘÍCHOD JARA, VELIKONOCE ANEB SEZÓNA ZAČÍNÁ

Příchod jara máme spojen s tradičními velikonočními svátky. Uctíváme příběh Ježíše nebo jen oslavujeme znovuzrození přírody. Pokud přeje počasí, vydáváme se na první jarní vyjížďky. Jaro je bezesporu odstartováním nové motocyklové sezóny. Jak se na ni správně naladit a připravit?

blog_deas_uvod.jpg - PSí Hubík
sezóna 2021 / Technologie

NOVÁ TECHNOLOGIE OCHRANY RAMEN A LOKTŮ - DEAS

Bezpečnost motorkáře byla, je a bude vždy na 1. místě při konstrukci motooděvů v PSí. Proč? Od založení firmy jdeme cestou vlastního vývoje. Ten se zpočátku opíral o vlastní zkušenosti zakladatele a konstruktéra motooděvů ing. Libora Hubíka z každodenního ježdění na motorkách jak cestovních, tak okruhových, později o testování s profesionálními jezdci v nejprestižnějších třídách motocyklových závodů a v současné době i o spolupráci s fakultou aplikovaných věd ZČU v Plzni v rámci projektu "Bezpečného odívání na motocyklech".

blog_kristyna_suky_uvod_komp.png - PSí Hubík
sezóna 2021 / Realizace

VALENTÝNSKÉ PŘEKVAPENÍ V PODOBĚ NOVÉ AIRBAGOVKY?

Valentýnské překvapení v podobě nové airbagové kombinézy? I tak by se dala nazvat nová kombinéza pro Kristýnu, přítelkyni známého youtubera Sukyho. Byl to opravdu jen náhlý impuls vášně nebo myšlenka na originální kombinézu na míru zrála nějaký čas?  

blog_novinky 2021_uvod.jpg - PSí Hubík
sezóna 2021 / Aktuality

Jaké budou novinky v kolekci motooblečení 2021?

Nalaďte se na novou motorkářskou sezónu a podívejte se na novinky v motooblečení pro sezónu 2021, které připravujeme ... .

blog_triumph_uvod.jpg - PSí Hubík
sezóna 2020 / Realizace

MÁTE VYSNĚNÝ MODEL KOMBINÉZY NA MOTORKU?

Máte vysněný model kombinézy na motorku? Originální design, který nikdo jiný nemá? V našem výrobním závodu motooděvů PSí HUBÍK se vaší kreativitě meze nekladou. Cokoliv si vymyslíte, náš tým zrealizuje. Nevěříte? Přesvědčte se sami ....

psi_kamion.jpg - PSí Hubík
sezóna 2020 / Aktuality

PSí PROMO-TRUCK NA CESTÁCH

Možná jste na dálnici míjeli PSí PROMO-TRUCK a přemýšleli, kde asi jede. PSí společnost je historicky spjata s přímou účastí na motocyklových závodech. Na závody se jezdilo vždy! Proč?

Logo_Motosalon_blog.png - PSí Hubík
sezóna 2020 / Aktuality

MOTOSALON 2020

Je až neuvěřitelné, že jsme se mohli potkat na největší motocyklové události roku, MOTOSALONU v Brně. Konání bylo ohroženo kvůli situaci s Koronavirem.

blog_airbag_sasa_uvod_DS5_1430.jpg - PSí Hubík
sezóna 2019 / Technologie

JAK FUNGUJE AIRBAG PŘI PÁDU NA MOTOCYKLU?

Hrozivý pád Saši Pelikánové při závodu SSP 300 v italském Misanu. Highsider v chumlu dalších jezdců. Jak zafungovala ochrana kombinézy se zabudovaným airbagem? Vyvázla Saša bez zranění?

Blog_Airbagy v kombinézách PSí_Logo Tech-Air_ALPINESTARS.png - PSí Hubík
sezóna 2018 / Technologie

Motocyklové airbagy v kombinézách PSí

Skvělá zpráva pro ty, kteří sledovali náš vývoj kombinéz se zabudovaným airbagovým systémem. 29.5.2018 společnost PSí HUBÍK s.r.o. podepsala kontrakt s italskou společností ALPINESTARS a tím dosáhla dostupnosti kombinézy s airbagem pro širokou veřejnost.

Blog_ohlednuti za dakarem_uvodni foto.jpg - PSí Hubík
sezóna 2018 / Aktuality

Ohlédnutí za DAKAREM

Komplety na dakarské rallye vyrábíme od roku 2000. Průkopníkem byl Ivo Kaštan, který odjel celých devět sezón v PSí moto oblečení. Co k nám přivádí tyto jezdce? Čtěte na následujících řádcích.

Blog_racing astaroth_uvod.jpg - PSí Hubík
sezóna 2018 / Realizace

PŘÍBĚH JEDNÉ KOMBINÉZY RACING ASTAROTH

Za každým modelem v kolekci PSí HUBÍK stojí příběh. Tak je to i v případě kombinézy na okruhové ježdění RACING ASTAROTH. Čím je unikátní? Dozvíte se v následujícím článku.

Cesky Goodwill 2017.jpg - PSí Hubík
sezóna 2017 / Aktuality

Nominace Libora Hubíka, zakladatele PSí, nás potěšila

Původní český projekt s tradicí od roku 2013 oceňuje firmy, kterých si lidé váží, pro jejich odpovědný přístup k podnikání, morální kvality a poctivou práci.

7015_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2017 / Technologie

JAK VZNIKAJÍ CESTOVATELSKÉ KOMPLETY U PSí HUBÍKA? - 3. díl

Je tu závěrečné pokračování článku, jak vznikají motooděvy u nás "Hubíků". Zatímco 1. díl představil první kroky, jak vzniká myšlenka výrobku, následně design, druhý díl představil výrobu a třetí díl přiblíží co je mezi prvním prototypem a finálním modelem, který jde do prodeje.

7006_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2017 / Technologie

JAK VZNIKAJÍ CESTOVATELSKÉ KOMPLETY U PSí HUBÍKA? - 2. díl

Je tu druhé pokračování článku, jak vznikají motooděvy u nás "Hubíků". Zatímco 1.díl představil první kroky, jak vzniká myšlenka výrobku, následně design .... druhý díl představuje již konkrétní výrobu a přiblíží vám jednotlivé technologické postupy

6988_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2017 / Technologie

JAK VZNIKAJÍ CESTOVATELSKÉ KOMPLETY U PSí HUBÍKA? - 1. díl

Pojďte s námi nahlédnout, jak vznikají oděvy postavené na poctivém řemesle. Je to příběh šikovných českých rukou založený na mnohaletých zkušenostech našich techniků a švadlen. Celý proces vývoje nového produktu včetně jeho zkoušení trvá jeden rok, a my vám ho nyní rádi ve třech dílech přiblížíme.

psi-hubik__4998.jpg - PSí Hubík
sezóna 2017 / Technologie

TIŠTĚNÉ KOMBINÉZY - DESIGN A BEZPEČNOST ZÁROVEŇ

Čemu říkáme v PSí "tištěná kombinéza"? Jedná se o kombinézy, kdy se design tiskne přímo do kůže. Kombinéza tedy není vyřezávána a sešívána z velkého počtu samostatných barevných dílků, nápisů a log. Je rovnou střižena v co největších plochách. 

4988_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2016 / Aktuality

Příběh značky PSí Hubík

PSí Hubík? Značka, kterou dnes oblékají motorkáři po celém světě, vznikla z myšlenky Ing. Libora Hubíka. Kdo může tedy o PSí říct víc, než sám zakladatel a majitel. Čím vším si Libor prošel a co jej přivedlo k založení PSí? Vyzpovídali jsme ho, abychom zjistili, jak to všechno začalo!

3186_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2016 / Realizace

Textilní komplet SERPENS + ERIDANUS, co objel svět - rozhovor s Pavlem Suchým

Pavel Suchý a jeho nároky na motooblečení pro cestu kolem světa. Zajímalo nás také co očekává od následující výpravy do Van Diemenovy země, na kterou si opět vybral vyzkoušený textilní komplet, složený z bundy SERPENS a kalhot ERIDANUS.

3157_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2016 / Technologie

D-air & PSí Hubík - Revoluce v bezpečnosti u českého výrobce! II.

Vyzpovídali jsme Ondru, abychom zjistili jak se k tomuto systému staví jako závodník, jaké jsou rozdíly oproti kombinéze bez airbagu a jak tento systém funguje.

3112_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2016 / Realizace

Jak sladit pár na motorce?

Kombinézy s individuálními designy potkáváme stále častěji, ale design laděný k motorce a zároveň v páru? S tím se úplně běžně nesetkáme, ale přesto je tato varianta stále žádanější. Stejně tak tomu bylo také u manželů Uhlířových. 

Ježek_titulka.jpg - PSí Hubík
sezóna 2016 / Technologie

D-air & PSí Hubík - Revoluce v bezpečnosti u českého výrobce!

Následující řádky poodkryjí, jak to všechno začalo a jak to vnímal a vnímá zakladatel a majitel firmy PSí Hubík - Ing. Libor Hubík.

Bláňa2.png - PSí Hubík
sezóna 2016 / Realizace

Jak vznikají originální designy pro zákazníky PSí?

Vyzpovídali jsme Adama Hubíka, prodejce v PSí - Plzeň, který  nedávno vymyslel originální design pro Blanku Slavíkovou alias "PANÍ SRŠŇOVOU".

2828_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2015 / Technologie

PSí 2016: NOVÉ TECHNOLOGIE A INOVACE

Neustále pracujeme na tom, aby vaše jízda na motocyklu v motooblečení PSí byla vždy pohodlná a bezpečná zároveň. 
Modelová řada pro sezonu 2016 přináší hned několik inovativních prvků.

2480_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2015 / Aktuality

PSÍ DÁVÁ ŠANCI MLADÝM TALENTOVANÝM DESIGNÉRŮM

Navštivili jsme výstavu studentů Průmyslového designu a Designu obuvi ve Zlíně.
Jedním z exponátů byla diplomová práce Veroniky Močičkové, jejíž zadání znělo: DÁMSKÉ OBLEČENÍ NA SKÚTR.
 
cb_logo z kombi_3.jpg - PSí Hubík
sezóna 2015 / Aktuality

1990 - 2015

Čas strašně letí, v roce 1990 založil ing.Libor Hubík firmu PSÍ HUBÍK. Už čtvrt století tvoří a šije oblečení pro motorkářky a motorkáře. Oblečení, které podtrhuje osobnost a přitom svého majitele chrání a poskytuje mu komfort. Libor Hubík šel vždy cestou vlastní výroby. Výroby fungující v České republice. Technologie, které ovládl a  25 let neustále zdokonaluje i vyvíjí vám přináší oblečení, které je na hony vzdálené té 1.kombinéze, kterou kdysi vytvořil sám pro sebe.
11207371_10152806855402337_4183136162569997529_n.jpg - PSí Hubík
sezóna 2015 / Aktuality

Veronika Ruppert: Motorkářská móda z Tlumačova

Veronika Ruppert toho ví hodně o módě a designu a nebojí se zeptat...koncem dubna zavítala k nám do PSí, aby vyzpovídala Libora Hubíka. Reportáž vznikla v rámci ZLÍN DESIGN WEEK, kterého se Veronika účastnila. Tvoří a moderuje  pořad o české autorské módě Modeschau, natáčí rozhovory a reportáže týkající se kultury, designu a módy, provází denním proudovým vysíláním Radia Wave.

Sym_Logo_4c_FINAL_180408.jpg - PSí Hubík
sezóna 2015 / Technologie

Membrány v oblečení PSí HUBÍK

Existují membrány, které může výrobce používat až na základě získání licence a to jen v případě, že splní normy na zpracování. Jsou to dvě značky, které takto udělují licenci: GORE-TEX a SYMPATEX.

2151_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2015 / Aktuality

KOLAMA DOLU

Aleš Poláček je motorkář, amatérský cestovatel a zakladatel www.kolamadolu.cz jediného českého podcastu o motorkách

2094_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2015 / Aktuality

MOTOSALON 2015 PRAHA-LETŇANY

MOTOSALON v Praze-Letňanech už tento týden!
Od 5.března do 8.března

2064_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2015 / Aktuality

Majitel značky PSí Libor Hubík odpovídal on-line

Celý on-line rozhovor byl publikován 26.2.2015 na webu Motorkáři.cz

blog-kombinezy-zavodniku-1.jpg - PSí Hubík
sezóna 2014 / Realizace

Originální design, to není jen líbivý vzhled

Barevné provedení závodní kombinézy se většinou podřizuje týmové strategii. Kombinéza v tomto ohledu slouží k identifikaci příslušnosti k týmu.

blog-kombinezy-zavodniku-11.jpg - PSí Hubík
sezóna 2014 / Technologie

Nepostradatelnou součástí kombinézy jsou chrániče

Základní funkcí chrániče je co možná nejvíce utlumit náraz na exponovaném místě, tedy nejčastěji v oblasti kloubů. Maximální hodnoty přenosu rázové energie pro standardní použití určuje norma EN 1621.

blog-kombinezy-zavodniku-9.jpg - PSí Hubík
sezóna 2014 / Technologie

Jak se vše spojuje: švy a nitě

Pro pružné a přitom dostatečně pevné spojení se používají nejčastěji polyesterové nitě, které udrží v tahu cca 5 kg. Navíc musí mít dostatečnou odolnost proti všem látkám, které se u motocyklů vyskytují.

blog-kombinezy-zavodniku-13.jpg - PSí Hubík
sezóna 2014 / Technologie

Materiály kombinézy: kůže, Kevlar, keramika

Základním materiálem pro závodní kombinézy po desetiletí byl a stále je pravá kůže. Nejpoužívanější usní (vyčiněnou zpracovanou kůží) je hovězina, tzv. lícovka.

blog-kombinezy-zavodniku-6.jpg - PSí Hubík
sezóna 2014 / Technologie

Konstrukce kombinézy: ochrana, pohodlí, hmotnost, aerodynamika

Základním požadavkem na konstrukci závodní kombinézy je dosáhnout maximální ochrany pilota při zachování pohodlí, neomezující volný pohyb na motocyklu.

kombinezy-zavodniku-2.jpg - PSí Hubík
sezóna 2014 / Technologie

Závodní kombinézy jsou vytvářeny nejen pro Moto GP

Závody Moto GP patří jistě k nejvyšší úrovni závodění na silničních závodních motocyklech a díky mediální podpoře patří také k nejznámějším. Podívejme se také do historie.

cisteni-kombi.jpg - PSí Hubík
sezóna 2014 / Aktuality

Jak správně očistit kombinézu před zimním obdobím

S koncem motorkářské sezóny uložte Vaši kombinézu a další moto oblečení do skříně řádně ošetřené. Berte v úvahu materiál a zejména na kožené oděvy si pořiďte vhodné přípravky.

663_02.jpg - PSí Hubík
sezóna 2014 / Aktuality

Na konci motorkářské sezóny je třeba zazimovat Váš stroj

Listopad je tu, a s ním i konec motorkářské sezóny. Hlavní předpoklad, jak udržet stroj v perfektním stavu, je správné zazimování.

10659419_783964601625956_6704993485222939025_n.jpg - PSí Hubík
sezóna 2014 / Aktuality

Prague Fashion week

Senzace! PSí navštívilo největší módní událost v ČR – FASHION WEEK – konkrétně vyvrcholení večera a to přehlídku Jakuba Polanky!